Artikelen over: Domeinnamen, email & DNS

Afzender bij het versturen van e-mails via je website of het platform

Er worden op diverse momenten e-mails verzonden vanaf je website of vanaf het platform. Bijvoorbeeld wanneer een bezoeker een contactformulier invult, een bestelling plaatst of een agenda-afspraak inboekt.

Jouw bezoeker ontvangt deze email uit jouw naam, maar het kan zijn dat het afzenderadres een e-mailadres van ons is. Bijv. support@mkbmarketingteam.nl of noreply@mkbmarketingteam.nl. Het 'antwoord-aan-adres' staat wel altijd op jouw naam. Dit gebeurt met een reden.

Zoals je waarschijnlijk al weet, wordt er enorm veel spam verstuurd via email. Bijna iedereen heeft hier last van. Door professionele spamfilters in te richten hebben onze klanten hier gelukkig al minder last van. Deze spamfilters controleren namelijk wie de afzender van een bericht is. Dat gebeurt op basis van de domeinnaam.

Wanneer een email verzonden wordt, is er altijd een afzender (e-mailadres) en een server vanaf waar dit verzonden wordt. De ontvanger controleert of de afzender mag versturen van de server. Onze server heet bijv. server.mkb.mt. Als wij een mail versturen met afzender support@mkbmarketingteam.nl, dan wordt er gecontroleerd of mkbmarketingteam.nl toestemming geeft aan server.mkb.mt om deze mail te versturen. Als er geen toestemming is gegeven, dan gaat het waarschijnlijk om spam.

Voorbeeld van spam:
Server is server.mkb.mt. Afzender is info@rabobank.nl. Controleren of rabobank.nl toestemming geeft aan server.mkb.mt. Dat is niet het geval, dus deze mail is spam.

Om te voorkomen dat wij spam versturen, valideren wij onze domeinnaam en geven deze toestemming om deze mails te versturen. Omdat bijv. Gmail.com geen domeinnaam is die wij beheren, kunnen wij daar geen toestemming voor aanvragen.

Je eigen e-mailadres toch als afzender instellen



Vanaf nu is het mogelijk om domeinnamen die bij ons geregistreerd zijn te valideren en toestemming te geven om als afzender adres te gebruiken. Momenteel wordt dit toegepast bij het maken van een afspraak in de agenda module, en later is dit overal mogelijk.

Controleer of je domeinnaam gevalideerd is, ga naar https://mkbmarketingteam.nl/cp/domeinnamen en kies voor 'Instellingen' achter het uitklapmenu. Onderaan de pagina staat of je domeinnaam gevalideerd is. Zo niet, dan kan je die hier direct aanvragen.

Let op. Dit kan alleen voor domeinnamen die bij ons geregistreerd staan. Anders is dit niet mogelijk. Je kan er altijd voor kiezen om je domeinnaam naam ons toe te verhuizen, zodat je hier ook gebruik van kunt maken.

Bijgewerkt op: 06/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!