DNS instellingen voor externe domeinnamen

Om je website zichtbaar te maken via internet, moet de juiste DNS instelling worden uitgevoerd. Dit kunnen wij eventueel voor je doen, maar dan hebben we de login gegevens van je huidige provider nodig.

Je kan ook vragen aan je huidige provider om de DNS in te stellen. Hiervoor hebben we een voorbeeld bericht opgesteld. Dat kan je onderaan dit bericht vinden. Dit moet uit jouw naam gebeuren, omdat derden (wij in dit geval) geen wijzigingen kunnen / mogen aanvragen.

Technische uitleg DNS
Er bestaan meerdere ‘type’ instellingen. De belangrijkste voor ons is het A-type. Die regelt waar de website ‘terecht’ komt. Om te zorgen dat de www.-variant ook blijft werken moeten er 2 instellingen (ook wel records genoemd), worden aangepast. De standaard en de www. record.
Deze moeten verwijzen naar ons IP-adres: 109.237.211.246.

AAAA-records
AAAA-records van je domeinnaam zonder www-variant en met www-variant dienen verwijderd te worden. Indien deze aanwezig zijn, werkt de website wel, maar kunnen wij geen SSL-certificaat aanvragen.

Voorbeeld mail naar je huidige provider:

Beste,
> Ik wil graag mijn website laten verwijzen naar een andere provider. Hiervoor verzoek ik jullie om de volgende wijzigingen in de DNS-instellingen toe te passen.
De A-records voor het directe domein èn die van de www. subdomein moeten verwijzen naar 109.237.211.246.
> Graag hoor ik wanneer dit ingesteld is.
Vriendelijke groet,