Artikelen over: Domeinnamen, email & DNS

Website online zetten: “DNS instelling” of “Verhuizen”

Bekijk onze informatie video:

Om je website online te krijgen moet je een keuze maken tussen Het instellen van je domeinnaam en het verhuizen van je domeinnaam. Bij deze een korte uitleg over het verschil tussen deze 2 opties.

Huidige situatie

In je huidige situatie heb je een aanbieder waar je je domeinnaam hebt geregistreerd.

Hieronder vallen de DNS instellingen, welke bepalen waar je website staat, waar je email staat met emailboxen en emailberichten, en eventuele overige instellingen.

 

Optie 1: Wat te doen bij een DNS instelling?

MKB Marketing Team is je nieuwe provider voor de website. Om je website online te krijgen verbreken we de koppeling naar je huidige website, en maken we een nieuwe koppeling naar de website bij MKB Marketing Team.

De domeinnaam, hosting en email van je huidige provider blijven bestaan, incl. de kosten die je daar nu al betaalt.

 

Optie 2: Wat te doen bij een verhuizing?

Ook hier is MKB Marketing Team je nieuwe provider voor de website. Maar nu ook voor de andere instellingen, zoals je email. Je domeinnaam wordt verhuisd van je huidige provider naar MijnRetail.nl.

Je huidige website, mail en overige instellingen komen daarmee te vervallen. Deze worden opnieuw aangemaakt binnen MKB Marketing Team. Omdat je emailberichten ook komen te vervallen, dient er eerst een back-up gemaakt te worden.

Je kan je emailberichten ook mee laten verhuizen naar MKB Marketing Team met onze email instel- en verhuisservice.

 

Als je gebruik maakt van emailadressen in bijvoorbeeld Outlook, je iPhone of tablet, dan dien je deze na verhuizing weer opnieuw te configureren.

De domeinnaam, hosting en email bij je huidige provider komen hiermee te vervallen. Je moet zelf actief je abonnement bij je huidige provider opzeggen.

Waarom verhuizen?

De makkelijkste optie is een DNS instelling. Maar waarom zou je de toch verhuizen?

Het kan zijn dat het makkelijker is om alle diensten onder één dak te hebben.
In sommige situaties kan het zijn dat het veel voordeliger is om je domeinnaam en email bij MKB Marketing Team onder te brengen dan bij je huidige provider.

Bijgewerkt op: 06/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!