Mailboxen opruimen

Het kan voorkomen dat je mailbox op den duur vol raakt en je aan je opslaglimiet komt. Wij bieden pakketten van 10 GB, 25 GB of 100 GB aan.
Een eenvoudige oplossing is om je pakket te upgraden naar een grotere opslag. Voordeel hiervan is dat je weer een tijdje vooruit kunt met het opslaan van je mail.

Wil je je mailpakket upgraden, stuur dan een mailtje naar support@mkbmarketingteam.nl

Je kunt ook je mailbox eens kritisch bekijken en opruimen. Hiervoor hebben we een aantal tips.

Login op de webmailserver

Inloggen op de webmailserver doe je via;

mailserver.myonline.company

Met je mailadres en wachtwoord krijg je direct toegang tot al je mail die online is opgeslagen. Het komt wel eens voor dat je in het mailprogramma dat je gebruikt (bijvoorbeeld Outlook) niet alle mappen ziet die je ooit hebt aangemaakt. Via webmail heb je eenvoudig toegang tot alle mappen en mails.

Schakel alle mappen in

Links bovenin, naast je mailadres zie je 3 verticale puntjes. Als je daar op klikt kun je kiezen voor 'Beheer mappen'.

Zorg dat je alle mappen inschakelt door de 'schuifjes' naar links te schuiven.

In dit overzicht kun je alle mappen aanklikken en de informatie van deze map bekijken.

De map naam;
Het aantal mails dat er in staan;
De omvang van de map berekenen.

Ook kun je hier deze map in 1 keer helemaal leeg maken of helemaal verwijderen. (Verwijderen kan alleen met zelf aangemaakte mappen)

**Begin met het leegmaken van de Prullenbak**

Dit overzicht kan je helpen om snel inzicht in je mappen en het opslaggebruik te krijgen.

Onderaan dit overzicht zie je een icoontje van een harde schijf en een indicatie van het gebruik van jouw opslag voor dit mailadres.

LET OP! DIT GELDT ALLEEN VOOR DIT MAILADRES. Als je meerdere mailadressen gebruikt, tellen die ook mee in je totale opslag.

Individuele mails verwijderen

Als je vervolgens links op het 'Email' icoontje klikt, zie je alle mappen en kun je per map mails gaan verwijderen.

Met het icoontje 'Opties' kun je de volgorde van je mail aanpassen. Bijvoorbeeld de oudste eerst zodat je die kunt verwijderen.

De 'Selectie' knop kan je helpen met het selecteren van mails in een map.

**Als je alle mail die je niet meer nodig hebt, hebt verwijderd is het belangrijk om nogmaals de prullenbak leeg te maken.**

Zo kun je veel ruimte (en geld) besparen.