Artikelen over: Website aanpassingen

Waarom het beter is om filmpjes direct op Youtube of Vimeo te plaatsen

Binnen ons platform is het niet mogelijk om je video's direct te uploaden op je website. Filmpjes en video's dienen via een externe dienst, zoals o.a. YouTube of Vimeo online gezet te worden. Daarna is het mogelijk om dit filmpje te plaatsen op je eigen pagina, nieuwsbericht of aanbieding.

Dat hebben we met een reden gedaan. Er zijn namelijk een aantal voor- en nadelen.

Youtube en Vimeo zijn sterspelers als het gaat om video verwerken

Er komt technisch het e.e.a. kijken om een video goed online af te spelen. Denk aan de titel en omschrijving van een video, de mogelijkheid om hem te bewerken, af te schermen, publiceren, etc. Daarnaast zijn er diverse formaten waarin je een video kan opnemen, maar er zijn een stuk minder formaten waarin je een video online kan afspelen. Youtube en Vimeo zorgen automatisch voor een omzetting naar het juiste formaat.

De bezoeker krijgt de beste ervaring

Als je een filmpje opneemt met je nieuwe smartphone, dan zit je na 1 minuut film al gauw over de 100 mb. Het inladen hiervan duurt lang, als je internet niet snel genoeg is, wordt er steeds 'gebufferd' en als je op 3G / 4G zit, dan ben je zo door je bundel heen. Dat is niet prettig.

Youtube / Vimeo zorgen er voor dat ze het filmpje aanpassen, afhankelijk van wie er kijkt. Kijk je op een desktop met wifi? Dan krijg je een betere kwaliteit dan wanneer je op je mobiel zit met een 3G verbinding. Overigens heeft je bezoeker wel de mogelijkheid om dit zelf aan te passen. 

Belangrijk voor je vindbaarheid

De tweede grootste zoekmachine, na Google, is Youtube. Youtube is ook onderdeel van Google en geïntegreerd in Google Search. Je hebt de mogelijkheid om een titel en beschrijving van de video toe te voegen en zo rechtstreeks via je video te worden gevonden. Los van je website. Een extra kanaal dus. Alleen hierom is het al nuttig om je video's op Youtube te plaatsen.

Vragen en antwoorden



Kan ik dan geen video's toevoegen aan mijn website?

Jawel, integendeel. Je kan heel eenvoudig video's plaatsen, maar deze moeten ook op Youtube of Vimeo staan. In dit filmpje zie je hoe dat moet: https://support.mijnretail.nl/hc/nl/articles/207143229-Video-toevoegen-

Ik wil geen reclame op mijn video's

Als het je eigen video's zijn, dan wordt er geen reclame afgespeeld op je video's.

Hoe zit het met privacy en cookies?

Als je een video deelt via Youtube, dan worden er automatisch cookies geplaatst. Het is echter ook mogelijk om de privacy vriendelijke manier te gebruiken. Op deze pagina staat hoe dat moet (2e filmpje): https://support.mijnretail.nl/hc/nl/articles/207143229-Video-toevoegen-

Bijgewerkt op: 06/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!