Problemen met e-mail statistieken oplossen

Mailpakket is vol, maar e-mailadres niet

Het kan zijn dat je de melding krijgt dat je mailopslag vol is, maar dat je dit niet terug kunt vinden bij je e-mailadressen. Het ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Verklaring

Wanneer je een e-mailbericht verwijdert, wordt dit op de achtergrond ontkoppeld van een lijst waarin alle e-mailberichten zijn opgenomen (een soort index). Vervolgens wordt het bijbehorende bestandje ook verwijderd.

Het komt soms voor dat je in je mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook, Mail, etc.) één of meerdere e-mails verwijdert, maar dat de bestanden niet daadwerkelijk worden gewist. Dit kan gebeuren doordat je het programma te snel afsluit of door een andere storing. De berichten worden dan wel uit de index verwijderd, maar de bijbehorende bestanden blijven bestaan.

De opslag per e-mailadres wordt berekend op basis van de index. Deze index houdt geen rekening met de 'niet verwijderde' berichten en toont daardoor een lager gebruik dan de totale opslag van het mailpakket. De opslag voor het hele mailpakket wordt namelijk niet bepaald door wat er in de index staat, maar door de daadwerkelijk in gebruik genomen bytes.

Oplossing

Wanneer je de e-mails importeert in een nieuwe mailbox, kopieer je alleen de berichten die in de index staan. Dit kun je doen met de importeer-tool die wij aanbieden. Na het importeren verwijder je het originele e-mailadres en pas je het nieuwe adres aan naar het vorige.

Wat heb je nodig

Voldoende opslag ruimte binnen je pakket
Het huidige wachtwoord van het e-mailadres wat je wil importeren

Voorbeeld

Bekijk onderstaande video voor een voorbeeld van de handelingen.

Vragen of hulp nodig

Wij staan klaar om je te helpen. Heb je te weinig ruimte dan kunnen wij kosteloos het pakket tijdelijk vergroten.

Wil je het door ons laten uitvoeren, dan moeten wij een wachtwoord invoeren, hiervoor zullen wij het wachtwoord resetten. Het wachtwoord kan daarna weer worden terug gezet naar het bekende wachtwoord. Ook hieraan zijn geen kosten verbonden.

Bijgewerkt op: 01/10/2024