E-mail instellen in Outlook (Windows)

In deze video vind je een voorbeeld hoe je video kunt instellen op je PC.

Windows 11 - Outlook 365 (2022)

Stappenplan:

Open Outlook 365
Vul je e-mailadres in en kies voor 'Ik wil mijn account handmatig configureren'
Klik op 'Verbinding maken'
Vul in bij Inkomende e-mail
Server: mailserver.myonline.company
Poort: 993
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Vul in bij Uitgaande e-mail
Server: mailserver.myonline.company
Poort: 465
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Klik op 'Volgende'
Vul je wachtwoord in
Klik op 'Verbinding maken'
Klaar

Windows 10 - Outlook 2016

Stappenplan:

Open Outlook 2016
Klik linksboven op "**Bestand**" en vervolgens op "**Account toevoegen**"
Vul de juiste gegevens in. Je hebt een email van ons ontvangen waar je deze gegevens op kunt vinden.
Uw naam: Je eigen naam
Emailadres: je volledige emailadres
Wachtwoord: het wachtwoord dat in de mail staat die je van ons hebt ontvangen
Typ het wachtwoord opnieuw: Nogmaals het wachtwoord (voor de zekerheid dat er geen spelfouten zijn gemaakt)
Vervolgens kies je voor "**Handmatige instelling of extra servertypen**" onderaan de pagina
Kies nu voor "**POP of IMAP**". Wij gaan de email instellen met IMAP.
Vul de gegevens verder in:
Type Account: IMAP4
Server voor inkomende e-mail: mailserver.myonline.company
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mailserver.myonline.company
Gebruikersnaam: je volledige emailadres
Wachtwoord: het wachtwoord dat in de mail staat die je van ons hebt ontvangen
Kies vervolgens voor de knop "**Meer instellingen...**"
Er opent nu een nieuw venster. Ga naar het tabblad "**Server voor uitgaande e-mail**"
Klik op optie "**Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist**" aan
Kies nu voor het tabblad "**Geavanceerd**"
Kies bij Inkomende e-mail (IMAP) / "**Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:"** voor de optie SSL
Kies bij Uitgaande e-mail (SMTP) / "**Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:"** voor de optie SSL
Vul bij Uitgaande e-mail (SMTP) het nummer "**465**" in. Standaard staat dit op 25.
Kies voor "**OK**"
Kies voor "**Volgende »**"
De verbinding wordt nu getest door een test-email naar jezelf te sturen. Als het volledig is gelukt komen er 2 ✔ te staan, één voor het ontvangen en één voor het versturen van email.
Kies voor "**Voltooien**"
De e-mail is ingesteld.

Bijgewerkt op: 05/08/2024