E- mail instellen in Android

E-mail instellen op Android (2022)

Met behulp van de standaard Gmail app

*

Verouderd: 2016 - Android 7 (Nougat)

In deze video vind je een voorbeeld hoe je e-mail kunt instellen op je Android smartphone. Dit is opgenomen met Android 7 (Nougat).

Stappenplan:

Open E-Mail
Tab op het 'hamburger-menu' linksboven (de 3 horizontale streepjes)
Tab op het tandwiel rechtsboven in het menu wat net is verschenen
Tab op "**Account toevoegen**"
Tab op "**Nieuw account toevoegen**"
Vul de juiste gegevens in. Je hebt een email van ons ontvangen waar je deze gegevens op kunt vinden.
Emailadres: je volledige e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord dat in de mail staat die je van ons hebt ontvangen
Tab vervolgens op "**HANDM. INSTELL.**" (Handmatig instellen)
Tab op "**IMAP-account**"
Vul de volgende gegevens in, tussendoor moet je naar beneden scrollen om alle velden te zien:
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
Inkomende server - IMAP Server: mailserver.myonline.company
Beveiligingstype: SSL
Poort: 993
Uitgaande server - SMTP-Server: mailserver.myonline.company
Beveiligingstype: SSL
Poort: 465
Verificatie vereist voor verzenden van e-mail: AAN (schuifje naar rechts)
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
Tab vervolgens op "**Inloggen**"
Je e-mail is nu ingesteld.