Artikelen over: SEO en Analytics (Zoekmachine optimalisatie en statistieken)

URL aanpassen

Wil je beter gevonden worden of heb je je pagina bewerkt en is de URL niet meer passend? Dan kun je deze aanpassen.

Om dit aan te passen voor je pagina log je in op het platform en ga je naar “Mijn Diensten, blok van de website” > “Pagina’s” > “Pagina Bewerken”. Ga vanuit hier naar de tab “SEO”.

Je ziet nu een voorbeeld van je google zoekresultaat. Klik op de huidige URL om het aan te passen. Je kunt nu zelf typen wat er je er wilt hebben staan.

Als je hier niets invult word het automatisch ingevuld met de naam van de pagina.

Tip: je kunt geen spaties gebruiken in je URL, je kunt ze vervangen met streepjes tussen de woorden.

Voor- en nadelen: Het voordeel is dat je beter gevonden wordt in google, maar is je pagina al te vinden in google, dan werkt de huidige link niet meer.