Artikelen over: Nieuwsbrieven / Email marketing

Hoe kom je aan Nieuwsbrief abonnees?

Je mag niet zomaar naar iedereen Nieuwsbrieven gaan versturen. Dan wordt het al snel beschouwd als spam en spam versturen is verboden. Toch zijn er voldoende manieren om aan abonnees te komen voor jouw Nieuwsbrieven.

Aanmeldformulier op je website

Op alle websites van onze klanten staat een aanmeldformulier voor de Nieuwsbrief. Dit formulier staat onderaan in de footer van je website. (staat er geen aanmeldformulier op jouw website, klik dan hier) Wellicht zonder het te weten heb je al abonnees verzameld. Wil je weten hoeveel jij er hebt? Klik dan eens op onderstaande link;

Mijn Nieuwsbrief abonnees. 

Deze mensen hebben vrijwillig hun mailadres achter gelaten en zijn geïnteresseerd in jouw bedrijf. Ook al zijn het er maar 5 of 10, het zijn wel warme contacten. 

Vraag ernaar in je (contact) formulieren

Op het contactformulier hebben we een checkbox toegevoegd waarmee bezoekers zich direct kunnen aanmelden voor de Nieuwsbrief. Ze komen dan meteen in je lijst. Deze functie is ook toegevoegd aan het bestelformulier van de webshop. 

Ook bij formulieren die je zelf samenstelt, kun je deze optie toevoegen. Deze formulieren kun je aan elke pagina toevoegen. 

Leg een lijst op je toonbank of in je bedrijf

Je kunt bezoekers van je bedrijf actief vragen naar hun mailadres ten behoeve van je Nieuwsbrief. Je kunt deze dan zelf handmatig toevoegen. Beter nog laat je ze direct op je mobiel of tablet hun mailadres zelf invullen. 

Geef iets weg in ruil voor een inschrijving

Iets weg geven kan in de breedste zin van het woord. Korting bij een aankoop, gratis behandeling, een E-book, een loterij. Mensen zijn dan eerder geneigd hun mailadres achter te laten.

Bijgewerkt op: 06/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!