Artikelen over: Mededelingen

Het verschil tussen SEO en SEA

(SEO) Organisch (gratis) hoog eindigen

Goed gevonden worden is afhankelijk van 100'den factoren, bepaald door Google. Dit is zowel technisch, als inhoudelijk. Mkbmarketingteam.nl zorgt ervoor dat de website technisch zo goed mogelijk scoort. Belangrijk is dat de inhoud van je website ook goed scoort. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Een site zonder overeenkomende inhoud met de zoekopdracht, wordt niet gevonden. 

Door aan zo veel mogelijk factoren te voldoen, wordt je steeds beter gevonden. Maar dit heeft tijd nodig. In feite ben je een reputatie aan het opbouwen en hoe hoger je reputatie, hoe beter je gevonden wordt. Verwacht dan ook niet dat je binnen 1 dag of binnen 1 week al meteen heel hoog staat. 

Het nadeel van organisch hoog in de zoekmachines komen, is dat het wat langer duurt. Het voordeel is, is dat het blijvend is. Je opgebouwde reputatie zal niet zomaar wegvallen, waardoor je ook als je een periode minder actief bent, je de behaalde positie blijft houden of maar minimaal zakt.

(SEA) Betaald hoog eindigen

Wil je direct hoog eindigen in de zoekresultaten? Dan zal je moeten adverteren via Google Adwords. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waarvoor je een aantal klikken naar je website krijgt. Is je tegoed op? Dan stopt de advertentie. Op deze manier sta je gegarandeerd bovenaan, maar je betaalt dan per keer dat een bezoeker op de link naar je website klikt. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van je concurrentie. Heb je veel online concurrentie dan betaal je een stuk meer, dan wanneer je in een niche zit.

Bijgewerkt op: 06/05/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!