Artikelen over: Online Afspraken Planner

Beheren van je Online Afspraken Planner.(Deze functionaliteit stopt per 01-01-2024. Alleen bestaande gebruikers kunnen vanaf dan nog gebruik maken van deze functie.)

Vanaf het moment dat je Agenda online staat op je website, kunnen bezoekers de door jou gemaakte activiteiten gaan plannen. Het is natuurlijk belangrijk dat je zelf de controle houdt over je agenda.

Blokken van tijden

Je kunt in de Agenda op dit moment een begin en eindtijd voor de hele week invoeren. Het kan echter zijn dat je andere tijden wilt blokkeren. Dat doe je als volgt;

Kies in het Control Panel de Online Afspraken Planner
Kies 'Bekijken' in de agenda die je wilt bewerken
Selecteer in deze agenda het tijdvak dat je wilt blokkeren
Vul de naam in van de activiteit. (Bijvoorbeeld 'Blok' of 'Lunch met Klaas' en kies opslaan. De bezoekers van je site zien alleen dat het tijdvak niet beschikbaar is. Niet wat je gaat doen.

Zelf een afspraak plannen

Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand een afspraak per mail of per telefoon met je maakt. Ook deze kun je zelf toevoegen aan de agenda.

Ga hetzelfde te werk als bij Blokken
Vul aan met Naam, Telefoonnummer en Email adres van de klant.
Kies, indien gewenst voor het verzenden van een e-mail bevestiging.

Bewerken van een afspraak

Wanneer je een afspraak wilt aanpassen, bijvoorbeeld de activiteit aanpassen, het tijdsstip of de tijdsduur, is dat mogelijk.

Kies in het Control Panel de Online Afspraken Planner
Kies 'Bekijken' in de agenda die je wilt bewerken
Klik op de afspraak die je wilt bewerken. Je kunt alle velden in de afspraak naar wens aanpassen. Eventueel ook een nieuwe bevestigingsmail sturen naar de klant.
Wil je een afspraak definitief verwijderen, klik dan op de rode button met het afvalbakje.

In onderstaande video worden al deze zaken voor gedaan.